top of page
cardio.png
WW.png

Η ομάδα μας είναι εδώ για να συζητήσουμε

και να σχεδιάσουμε το εξατομικευμένο πρόγραμμά σας

ώστε να επιτυγχάνονται μέγιστα δυνατά οφέλη. 

omada.png

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

diaviw.png
cardio.png
MM.png
belaki2 arist.png
belaki1 dexi.png

Δρ. Αθανάσιος Χ. Μουστόγιαννης

Αθλητικός Επιστήμων

Ο Αθανάσιος Χ. Μουστόγιαννης είναι ο Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου υγιώς. Αποφοίτησε το 2010 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ειδικότητα «Άσκηση Ευρωστία και Υγεία». Συνέχισε τις σπουδές του για 2 χρόνια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και αποφοίτησε με βαθμό Άριστα. Ακολούθησε η ένταξή του ως Διδακτορικού Φοιτητή στο Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου και ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα τη Διδακτορική Διατριβή «Μελέτη σηματοδοτικών και γονιδιακών αποκρίσεων των μυοβλαστών σε μηχανική φόρτιση: Ο ρόλος της γήρανσης». 

thanasis mikri gkri teliko1.jpg

ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ μετά από κρίση οκτώ Επιστημονικές Εργασίες σε ξενόγλωσσα διεθνώς αναγνωρισμένα Επιστημονικά Περιοδικά, στον τομέα  της Μοριακής Φυσιολογίας της Άσκησης και έχει συμμετάσχει με είκοσι  Επιστημονικές Εργασίες σε Διεθνή και Εθνικά Επιστημονικά Συνέδρια που οργανώθηκαν από τους φορείς:

- American College of Sports Medicine (ACSM)

- European Muscle Conference (EMC)

- Growth Hormone Research Society

- Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, Πανελλήνια  Ένωση Ενδοκρινολόγων

- Ελληνική  Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης.

ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ δύο φορές με το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ» για τις Επιστημονικές Εργασίες που συμμετείχε στα Διεθνή Συνέδρια:

- European Muscle Conference (EMC), έτος 2015 Βαρσοβία, Πολωνία.

- American College of Sports Medicine (ACSM), έτος 2018 Μινεάπολις, Αμερική.

Επίσης έχει βραβευθεί με το «ΒΡΑΒΕΙΟ Σ. ΠΙΤΟΥΛΗ» από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία για την Επιστημονική Εργασία με την οποία συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη, έτος 2020 Αθήνα.

ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για το Έργο που ανέπτυξε στην Ελλάδα ως Επιστημονικός Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: Physical Activity and Health in Ageing, έτος 2016 Αθήνα.

ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΘΕΙ με το Απολλώνειο Βραβείο 2023 για τη συμβολή του ως Αθλητικός Επιστήμονας, στην ανάπτυξη προγραμμάτων Σωματικής Άσκησης, Φυσικής Δραστηριότητας και Προπονητικής.

ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για εξειδικευμένη Σωματική Άσκηση σε καρκινοπαθείς, από  το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Άσκησης για τον καρκίνο CETI. Έχει συμμετάσχει πολλές φορές ως Εισηγητής Θεμάτων Σωματικής Άσκησης Ευρωστίας και Υγείας σε Συνέδρια και Ημερίδες Επιστημονικών Εταιρειών και Επαγγελματικών Ενώσεων καθώς και Δήμων. Στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης παρακολουθεί εξειδικευμένα Διεθνή και Εθνικά Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες που αφορούν τους τομείς της Σωματικής Άσκησης, της Υγείας και της Διατροφής.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ:

-American College of Sports Medicine

-H Άσκηση είναι Φάρμακο Ελλάς

-Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης.

-Ελληνική Εταιρεία Φυσιολογίας

-Ινστιτούτο  Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και  Άσκησης στην Ιατρική (ΙΕΦΑΙ)           

ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ τρία χρόνια, ως  Επιστημονικός Συνεργάτης, στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα έχει εργαστεί δύο χρόνια στον ΚΟΙΣΠΕ «ΕΥ ΖΗΝ», στην εκπόνηση και εκτέλεση προγραμμάτων Θεραπευτικής Άσκησης. Έχει διατελέσει δύο χρόνια Επιστημονικός Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Σωματική Άσκηση και Υγεία στην Τρίτη Ηλικία», καθώς επίσης Επιστημονικός Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Active Ageing». Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής στη Σωματική Άσκηση και έχει εργαστεί δύο χρόνια σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από το Φεβρουάριο 2022 έχει ιδρύσει και διευθύνει το κέντρο υγιώς.

Τέλος ο Αθανάσιος Χ. Μουστόγιαννης υπήρξε αθλητής κολύμβησης με αρκετές διακρίσεις.

Δρ. Eιρήνη Κ. Λιδωρίκη 

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Ειρήνη K. Λιδωρίκη είναι κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. Αποφοίτησε το 2011 από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε και ολοκλήρωσε με επιτυχία  μεταπτυχιακές σπουδές,  στο ίδιο Πανεπιστήμιο, αποκτώντας δίπλωμα στην κλινική Διατροφή. Ακολούθησε η  εκπόνηση Διδακτορικής  Διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία ολοκλήρωσε με άριστα. Στα πλαίσια του ερευνητικού της έργου διατηρεί σχέση μεταδιδακτορικού φοιτητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε 25 εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και έχει συμμετάσχει με εργασίες σε Παγκόσμια και Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια. 

Έχει εργαστεί ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και εξακολουθεί να διατηρεί σχέση Επιστημονικού Συνεργάτη. Συνεργάζεται με την ιδιωτική κλινική Cosmoclinic, το Κέντρο υγιώς, και διδάσκει  στο Χαρακόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ιδιωτικά Κολλέγια τα μαθήματα: Διατροφική Αγωγή, Διατροφική Αξιολόγηση και Ανώτερη Κλινική Διατροφή.   

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ

Το Κέντρο υγιώς συνεργάζεται με Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου οι εξατομικευμένες Υπηρεσίες που παρέχει, να επιτυγχάνουν πλήρως τον κύριο στόχο λειτουργίας του, ο οποίος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και υγείας του ανθρώπου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Κέντρο υγιώς όπου απαιτείται, παραπέμπει σε εξειδικευμένους Συμβούλους Ψυχικής Υγείας ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που προσφέρουν η σωματική Άσκηση και η ενδεδειγμένη Διατροφή.

bottom of page